Zamieszczone przez andrzej1962
Poszukuję www do analizy treści na www dla pozycjonowania
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam poszukuję serwisu który pozwoli mi na zebranie info o stronie (meta tagi, page rang, pozycja google itd.) Kiedyś korzystałem z www.widexl.com ale coś nie bangla na chwilę obecną.
Znajomy prosił mnie bowiem o sprawdzenie oferty firmy procreate.pl pod kątem atrakcyjności propozycji, jaką mu przedstawili, natomiast ja chciałbym sprawdzić co jest w stanie sam już zrobić zmieniając treść www.
Poza tym, czy to dobry moment aby podpisywać umowę w chwili kiedy planuje zmianę całej witryny obecnie wyłącznie html
-
-
Odnośnie optymalizacji to najpierw musicie rozpocząć od wyboru fraz kluczowych, aby wiedzieć pod jakie frazy kluczowe optymalizować treść.
Nawet jeśli samodzielnie zoptymalizujesz stronę, to firma z którą podpiszesz umowę i tak przedstawi swoją propozycję. Z reguły optymalizacja jest darmowa przy pozycjonowaniu.
Z meta tagów na pozycjonowanie ma tylko wpływ "title". "Description" pomoże poprawić CTR zachęcając internautę do kliknięcia, a "keywords" Google ignoruje.
Wycena pozycjonowania robiona jest na podstawie obecnego stanu witryny. Jeśli planujesz zmianę witryny to proponuję zrobić to po konsultacjach z firmą. Zawsze mogą coś doradzić np: zastosowanie przyjaznych URLie, odpowiednie użycie znaczników, itp.
Komentarz
-
-
Odnośnie "keywords" to nic dziwnego. To był najprostszy sposób na oszukanie wyszukiwarki: internauci tego nie widzą, a wyszukiwarce można wciskać, że strona motoryzacyjna jest o bieliźnie.
Sandbox podobno istnieje, ale nikt tego nie udowodnił, ani nie zaprzeczył. To zależy też, co przez niego rozumiemy. Fama głosi, że wpadają do niego strony, które zaindeksowały się, ale z braku linków do nich Google uznaje je za bezwartościowe. Podobnie jest ze stronami, które powielają treść (duplicate content). Jak jest naprawdę tego nikt nie wie, dla mnie są to "miejskie legendy". W związku z tym, że IMHO na pozycjonowanie konkretnej witryny sandbox ma małe znaczenie nigdy nie robiłem testów w tej kwestii.
Co innego, gdy przez sandbox rozumiemy tzw filtr, czyli karne przesunięcie witryny w wynikach wyszukiwania o pewną liczbę miejsc za "agresywne" pozycjonowanie na np: jedną frazę. To niestety istnieje nadal. Na szczęście nie miałem z tym do czynienia.
Komentarz
-
Komentarz